☰ MENU
<
aluminium ramen
<

Aluminium

aluminium_profiel.jpgAluminium ramen en deuren zijn licht, sterk en slank. Daarom kiezen mensen vooral voor aluminium ramen als het om grote raampartijen gaat, voor een maximale lichtinval.

Aluminium profielen zijn te verkrijgen in verschillende vormen en uitvoeringen. Van strakke moderne profielen tot klassieke rustieke uitvoeringen, de keuze is aan de klant.

Zowel als imitatie van oude stalen ramen in een landelijke stijl als voor een extra strakke look voor moderne woningen biedt steellook een ideale oplossing.

We bieden heel wat kleurcombinaties voor aluminium ramen en deuren. Er bestaande zo’n 400 verschillende RAL-kleuren met diverse oppervlakte behandelingen. Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde kan dit verschillende gekozen worden.

Alle RAL-kleuren, of het nu blinkend of MAT is, worden aangebracht door een poedercoating. Dit proces bestaat uit het beitsen, reinigen, lakken en bakken van de profielen. De laagdikte van de poederlak is bij benadering 60 μm, wat voor een extra versteviging van het profiel zorgt.

De structuurlak wordt op dezelfde manier aangebracht als de poederverf. Het verschil ligt in het feit dat de structuurlak een kleine korrel bevat die niet smelt tijdens het bakken, waardoor men een licht korrelig effect krijgt. Deze korrel bevat ook teflon, wat waterafstotend is. De regen droogt dus niet meer op het aluminiumprofiel op, waardoor dit minder snel vuil wordt en er minder onderhoud nodig is om uw aluminium ramen proper te houden.

De U-waarde van aluminium raamprofielen voldoen tevens aan de strengste eisen van de EPB-normeringen. Met de combinatie van super isolerende aluminium profielen en driedubbele beglazing, komen uw ramen en deuren zeker in aanmerking voor lage energiewoningen en zelfs voor passiefhuizen.

 

Voordelen van aluminium:

 • Licht sterk en slank.
 • Onderhoudvriendelijk: in een handomdraai schoongemaakt.
 • Ongevoelig voor weersinvloeden.
 • Van modern tot klassiek, alle vormen mogelijk.
 • Mogelijk in elke kleur naar keuze.
 • Optimale thermische isolatie en geluidsisolatie
 • Dankzij een thermische onderbreking zijn ze ook perfect isolerend.
 • Een unieke combinatie van licht: stevig en slank.
 • Lange levensduur: onderhoudsarm en nooit meer ramen schilderen.
 • Hoog inbraakwerend.
 • Alle vrijheid in vorm en stijl: van klassiek tot modern.

 

Aluminium profielen van Aliplast

Aluminium is een duurzaam en hedendaags materiaal. Met zijn unieke eigenschappen en voordelen is de materie bijzonder geschikt voor jouw Aliplast ramen en deuren. Dankzij de 25 jaar lakgarantie genieten jouw ramen en deuren van de beste bescherming.

Aliplast besteedt niets uit! Alles gebeurt onder één dak: van idee tot matrijstekening, van perspaal tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot het coaten van de profielen, van isoleren en verpakken tot het verzorgen van het transport naar fabrikanten van ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Portugal.

Aliplast Aluminium Systems is lid van het Aluminium Center Belgium dat fungeert als ambassadeur van aluminium

star 75 star 75 star 75

Star 75

De nieuwste technologieën en innovaties verenigd in één enkel aluminium raamsysteem: Star75. Zijn strakke vormgeving in combinatie met de performante isolatie zijn ideaal voor lage energiewoningen, zowel nieuwbouw als renovatie. Naast de gewone Star75 versie kan u ook kiezen voor een LUXUS versie.

De Star75 bestaat in 4 verschillende isolatieniveaus: Star75 / Star75 i / Star75 i+ / Star75 Hi

Max light Max light Max light Max light

Max light

De MAX LIGHT aluminium ramen zijn ontworpen voor architecturale projecten die de combinatie van minimalistische esthetiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort vooropstellen.

De Max Light heeft 4 stijlvarianten: Modern - Steel - Design. Ze hebben allemaal als typisch kenmerk hun slanke profielen die gecombineerd kunnen worden met dubbel of triple beglazing.

star 90 star 90 star 90

Star 90

Dit raamsysteem valt op door zijn uitstekende thermische eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is voor toepassing in passiefbouwprojecten. Ook zijn zeer goede akoestische prestaties dragen bij tot een verhoogde comfortbeleving.

De Star90 bestaat in verschillende isolatieniveaus : Star 90 - Star 90 i - Star 90 i+

vg500 vg500

VG500

Universeel schuifraam dat voldoet aan hedendaagse isolatienormen
De VG500 is een universeel schuifraam dat ruimschoots beantwoordt aan alle hedendaagse eisen rond glasdikte, vleugelhoogte en isolatiewaarden. Het systeem is perfect toepasbaar bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. De VG500 biedt een antwoord op elke type woning. Mogelijk in 2 ot 6 delen.

Dankzij zijn vlakke dorpel is dit schuifraam ideaal voor mensen met een beperkte mobiliteit.

vg500max vg500max

VG500 max light

Schuifraam voor maximaal licht, luxe en isolatie
De VG500 Max Light is de slanke versie van de VG500. Het is een hoogwaardig thermisch onderbroken schuifraam met een vleugelgewicht tot 300kg (hefschuifsysteem) en een vleugelgewicht tot 250kg (schuifsysteem) die zijn toepassing vindt daar waar zeer strenge normen gelden voor zowel thermische als akoestische isolatie. De elegante en slanke profielen van deze serie zorgen voor een aanzichtbreedte van 45 mm. Mogelijk in 2 ot 6 delen.

ultraglide ultraglide ultraglide

Ultraglide

Het ultieme schuifraam in grote formaten
De Ultraglide is het ideale schuifraam voor grote glasoppervlakten met een zeer hoge thermishe waarde. Er zijn 3 isolatieniveaus: UG - UGi en UGi+. Het vleugelgewicht van dit schuifraam kan tot 440 kg gaan met een hefschuifsysteem. Mogelijk in 2 ot 6 delen.

Deze serie laat toe om jouw schuifraam in een hoek van 90° te laten openen, zonder profielstijl op de hoek. De Ultraglide met vlakke dorpel is perfect geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

ultraglidemax ultraglidemax

Ultraglide Max Light

Zeer slank schuifraam voor grote glasoppervlakken
De Ultraglide Max Light is de slanke versie van de Utraglide. De is een hoogwaardig thermisch onderbroken schuifsysteem voor grote glasoppervlakken met een maximaal vleugelgewicht tot 440kg. Mogelijk in 2 tot 6 delen. Dit schuifysteem voldoet aan all strenge normen op vlak van thermische als akoestische isolatie. Er zijn 3 isolatieniveaus mogelijk: UG - UGi - UGi+.

De elegante en slanke profielen van deze serie zorgen voor een aanzichtbreedte van 45 mm. De schuifdeuren kunnen geopend worden onder een hoek van 90° zonder een profiel op de hoek.